dissabte, 1 de febrer de 2014

LA SEXUALITAT: TRET DISTINTIU DE LA PARELLA.

El principal tret diferencial entre un amic i una parella és que en el primer cas no sol haver sexualitat compartida, mentre que en el segon cas sí. 

Sexualitat i parella van de la mà. Quan triem una parella l'instint sexual i juga un paper important; el cos, la intuïció ens guia, i el cap té ben poca cosa a dir.... A l'enamorament l'atracció física i sexual pren el protagonisme, les hormones prenen el poder, el foc interior s'encén i la nostra voluntat s'inclina davant el desig, el plaer i el gaudi.

La sexualitat és motor de Vida, ens porta al present més immediat i fa possible que l'espècie es mantingui sobre el planeta. La sexualitat mou el món, la saviesa de la Natura té un engranatge perfecte i nosaltres som el seu fidel exèrcit.

La vivència de la sexualitat varia d'una persona a una altra en funció del caràcter, l'educació, la cultura, la biografia..... Les persones més instintives o emocionals poden viure les pràctiques sexuals amb més espontaneïtat i  intensitat, obrint-se a explorar, a sentir, a expressar... ja que donen les regnes al cos i a les emocions. Les persones més mentals poden tenir una sexualitat més controlada o inhibida, ja que el cap pren el poder i no acaba de deixar lliure al cos per obrir-se al plaer d'explorar i de sentir.

A la parella es troben dues persones amb caràcters i biografies diferents, amb el desig i la voluntat de crear i compartir un projecte comú. En aquest projecte és important que la sexualitat hi sigui present i es vetlli per tal que no vagi apagant-se o arribi a desaparèixer. 

La sexualitat es pot manifestar a través de la tendresa, la sensualitat i l'erotisme. Cal que cada parella explori les diferents vies d'expressió des del respecte al propi individu i a l'altre. Què m'agrada a mi?, què li agrada a la meva parella?, què vull explorar?, quines són les meves fantasies sexuals?, què em fa por?, què vull compartir amb la parella i què vull explorar jo sòl?....

La freqüència del desig, la demanda, la intensitat, la vivència interna.... pot variar d'un membre de la parella a l'altre i cal parlar-ne, provar, reflexionar, tornar a provar.... ja que no podem renunciar a la sexualitat, som éssers sexuals per naturalesa i habitem dins d'un cos físic que té necessitats vitals, i la sexualitat és una d'elles.
L'equilibri entre el donar i el rebre també s'ha de fer palès en aquest àmbit de la vida de parella; dono a l'altre i rebo d'ell, i en aquest fluir energètic em sostinc a mi mateix i em nodreixo de la relació amb l'altre.

La sexualitat és font d'autoconeixement i enriquiment personal i de parella, és font inesgotable de creativitat, plaer i benestar personal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada