dijous, 1 de gener de 2015

EL CAMÍ DE L'HEROI: ENTRE L'ÈXIT I EL DESÀNIM

Cada dia, des que em llevo i fins que me'n vaig a dormir, un seguit de reptes i situacions quotidianes demanen de la meva intervenció, creativitat, resistència, paciència, iniciativa... La seva resolució depèn del meu bagatge de recursos personals, que vaig elaborant i enriquint al llarg de la meva vida, i de l'ús que d'ell en faig.... ben bé com l'heroi del conte tradicional, que té una missió a complir i uns objectius a aconseguir.

I mentre desplego el meu repertori personal, el meu entorn pot fer aparèixer persones o elements ajudadors en el meu itinerari de resolució, o bé persones o elements adversos que dificulten el meu avenç personal, ben bé com li succeeix a l'heroi del conte infantil.

En el primer cas, he de tenir els ulls i el cor obert, per tal de poder percebre les possibles ajudes i recolzar-me en aquelles persones que estan disposades a facilitar-me el camí. La vida a vegades ajuda, i mereixo els regals que em fa arribar.

En el segon cas, davant l'adversitat, tinc l'oportunitat d'activar la meva força i sensibilitat interior per tal de poder-li fer front. En aquestes situacions és quan em poso realment a prova, quan connecto amb aquella força que no em coneixia, amb aquell talent que encara no havia explorat, amb aquella resistència o poder personal que només s'activa davant l'adversitat.... Així doncs, quan la vida em posa en situacions difícils, puc dir-me a mi mateix: "Si la vida m'ho porta és que ho puc entomar...." , encara que el meu cap no  arribi a entendre-ho tot i el meu cor pugui espantar-se o entristir-se....

I així, ben bé com l'heroi del conte, puc transitar el meu itinerari diari confiant en els meus recursos personals, en les ajudes que la vida m'envia, i agraint a les adversitats l'oportunitat de créixer i enfortir el meu poder personal. I com l'heroi del conte, el meu caminar no és en línia recta, és un camí sinuós amb pujades i baixades, amb pous que em porten al desànim, i amb cims que em porten a l'èxit, i tot l'itinerari m'ajuda a créixer com a ésser humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada