dimecres, 24 de juny de 2015

SÓC UNA PERSONA RESILIENT?

La resiliència és la capacitat que tenim els éssers humans per sostenir-nos , créixer  i desplegar-nos mentre travessem situacions adverses o doloroses a la vida.

La persona resilient:

- S'autososté i es protegeix internament davant ambients i situacions hostils, es té en bona estima i no s'abandona a sí mateixa.
- Pot tenir la capacitat de transmetre un missatge de força, coratge i alegria a persones del seu entorn que també pateixen l'hostilitat de l'ambient.
- Creu en sí mateixa i es mostra imaginativa i creativa en la recerca de nous camins a la vida.

Per tal que la resiliència es manifesti cal que en el cor de l'infant i del jove s'hagi plantat prèviament la llavor de la confiança en la Vida.  Aquesta llavor la planten els adults que els miren amb bons ulls tot dient: "Confio que t'ensortiràs a la Vida”, que els miren amb orgull i satisfacció; un pare, una mare, un mestre, un veí, una tieta, .... Aquests referents actuen com a anclatges, i la seva mirada, el seu missatge, s'instal.len en el cor de l'infant i del jove donant escalfor, subministrant el combustible que fa possible sentir que mereix la pena viure i tenir una bona vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada