dissabte, 23 de gener de 2016

LA CONNEXIÓ AMB EL MEU INTERIOR A LA VIDA QUOTIDIANA

Sovint la meva agenda està plena d'activitats i compromisos que em porten a interaccionar amb el meu entorn i a prendre un  munt de decisions en el meu dia a dia.

Es important que, d'una manera conscient, posi atenció i una cura especial en no desatendre el meu interior, es a dir, tot allò que succeeix de manera silenciosa dins el meu cos. D'aquesta manera puc aconseguir l'equilibri necessari entre el fora i el dintre, entre l'atenció als assumptes externs i la cura del meu benestar interior.

Per tal d'aconseguir un bon nivell d'autoescola puc fer algunes parades físiques i conscients al llarg de la meva jornada diària. Es tracta d'aturar el cos, posar atenció a la respiració i fer unes respiracions complertes. Inspirar lentament i conscient portant l'aire fins a la panxa tot inflant-la, per després expirar tot buidant la panxa i deixant anar l'aire. Aquestes respiracions em permeten posar en connexió els tres eixos: l'instintiu-actiu (ubicat a la panxa), l'emocional (ubicat al pit) i el mental (ubicat al cap). Aquesta reconexió em permet equilibrar-me de manera intuïtiva i ràpida, tot adonant-me de com em sento, dels indicadors corporals i de les meves necessitats físiques, fisiològiques i emocionals... Amb aquesta informació  puc decidir conscientment si les atenc, si les postergo o si les descarto. Llavors la meva decisió deixa de ser automàtica i passa a ser conscient i em puc fer responsable d'ella.

Aquest petit exercici de respiració i consciència, repetit diverses vegades al llarg de la jornada, em permet aconseguir un major equilibri personal entre les demandes del món exterior i les meves necessitats personals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada